PENGIKUTKU.

Tuesday, May 29, 2012

Flaming Steamboat

Assalamualaikum,

Hai korang!!! Ermm, hari nie nak story mory apa yew. Macam menarik jew kalau kita kongsi pasal juadah berbuka puasa. Kalau korang nak tahu dah dua hari aku puasa. Semalam dan hari nie. Okey, semalam aku buka puasa dekat Flaming Steamboat, Bandar Sunway. Sebenarnya, aku tak terpikir pun nak makan dekat sana, tiba-tiba jew aku terpikir nak makan steamboat. So, aku terus booking tempat, nasib baik ada tempat kosong lagi. Huhuhu. Aku dah pernah makan dekat sana, selalunya dengan family sebab tu memang tempat kitaorang kalau keluar reramai.


Nie lah dia Flaming Steambat Buffet. Harga dia berpatutan sangat-sangat, tak lah mahal sangat. Makanan dia memang banyak sangat. Antaranya, seafood, aneka sosej, bebola ikan, sayur, nasi goreng dan semua seangkatan dengannya. Mesti korang pening kepala mana satu nak makan sebabnya banyak sangat jenis makanan yang diorang sediakan. Korang boleh ambik berapa banyak korang nak, asalkan jangan membazir yew.

Aneka bebola dan sosej

Korang boleh ambik berapa korang nak

Aneka mee

Aneka sos.

Okey, kalau korang nak tahu Flaming hanya sediakan dua jenis sup jew. Satu sup ayam dan sup tomyam. Sup ayam memang paling aku suka sebab rasa dia yang sangat sedap. Selalunya aku guna sup tomyam untuk steam udang, ayam, kerang dan sewaktu dengannya. Kalau sup ayam pulak aku steam dengan sayur, sosej, jagung dan telur puyu. Memang sedap makan panas-panas!!! 





Juadah buka puasa aku untuk hari nie, disediakan oleh mak aku!!! Sup sayur dan ikan sebelah goreng!!! memang terbaik lah sangat-sangat. Aku memang suka sup sayur, kalau ada cendawan, kubis cina, bebola ikan dan tomato nampak simple tapi bila makan memang terangkat lah. Aku siap tolong mak potong sayur dan bawang. Tapi bab goreng ikan mak yang buat sebabnya ikan tu besar gila. Takut aku. Lepas buka puasa dekat rumah, aku keluar lagi. Hikhikhik



8 comments:

  1. Dear Adik manis,
    just nk tanya, how much ye seorang mkn kat flaming?sbb nmpk menarik nih :)

    ReplyDelete
  2. Hai, sorry lambat reply.

    harga dewasa, RM 26.90, kanak-kanak RM 9.90 dan service charge 5%

    ReplyDelete
  3. U book mcmne? Ada no phone x? I try kol sume no off.tq

    ReplyDelete
  4. nie fone number flamingo, 012-3033136

    ReplyDelete
  5. untuk bulan puasa line kami memang busy. if tak dapat call, just send sms to 012-3033136 for booking.

    ReplyDelete
  6. Alamak, flaming Steamboat reply this comment? thanks for you info. hikhik

    ReplyDelete
  7. fairuz rohaized bin adnanAugust 25, 2012 at 7:57 PM

    Ari ni nak pi try....tengok macam sedap sangat

    ReplyDelete
  8. trylah, memang best pun. banyak makanan boleh cuba. nnti klu okey bagi lah komen dkt sini. hikhik

    ReplyDelete